Ogólnopolski Tydzień Kariery

OTK 

 

21 października 2016r. uczniowie klasy 3A wzięli udziła w Ogólnopolskim Tygodniu Kariery w zespole szkól Przemysłu Spożywczego w Łodzi.

Uczniowie uczestniczyli w ciekawych warsztatach w pracowni cukierniczej i piekarniczej, podczas których:

  • wytwarzali rurki i rożki z wafli,
  • wykonywali mini - kopce kreta, ciastka na patyku, ptysie z kremem,
  • własnoręcznie lepili chałki, rogale, precle.

 

 

Trzecioklasiści mieli również okazję poznać zastosowanie elementów kuchni molekularnej do dekorowania deserów.

Ponadto uczniowie obejrzeli pokaz badania składników pokarmowych żywności w nowoczesnej pracowni analizy żywności oraz wystawę tortów okolicznościowych, dekoracji z czekolady i karmelu.

Trzecioklasiści obejrzeli prezentację, z której dowiedzieli się:

- jakie predyspozycje, zainteresowania powinien mieć kandydat do szkoły,

- na jakich zasadach odbywają się zajęcia praktyczne uczniów,

- jakie możliwości dalszej kariery edukacyjno-zawodowej mają absolwenci tej szkoły.

Na koniec uczniowie ZSPS zaproponowali wspólną zabawę, podczas której nasi uczniowie wykonali plakaty przedstawiające idealnego nauczyciela.

Małgorzata Katarzyńska – doradca zawodowy

 

 

 

 

Linki

  

Galeria zdjęć

Kalendarz

czerwiec 2018
pwścpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930