Warsztaty w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego

Odsłony: 525

 

Otka

 

18 października 2018r. uczniowie klasy 3A wzięli udział w Ogólnopolskim Tygodniu Kariery w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi przy ul. Franciszkańskiej.

Gimnazjaliści pod okiem specjalistów - nauczycieli zawodu uczestniczyli w warsztatach w pracowni piekarniczej i cukierniczej. Samodzielnie przygotowali: ozdobne chałki, rogale, lizaki z ciasta bezowego, mini kopce kreta, "paluszki Wampira". Póżniej degustowali swoje wypieki.

Ponadto obejrzeli pokaz badania składników pokarmowych żywności w nowoczesnej pracowni analizy oraz wystawę tortów okolicznościowych, dekoracji z czekolady i karmelu.

Pokazano prezentację, z której uczniowie dowiedzieli się jakie predyspozycje i zainteresowania powinien mieć kandydat do szkoły, na jakich zasadach odbywają się zajęcia praktyczne i jakie możliwości dalszej kariery edukacyjno-zawodowej mają absolwenci tej szkoły.

Warsztaty zorganizowano w sposób profesjonalny i przebiegały w sympatycznej atmosferze.

20181018_110709
20181018_110529
20181018_101040
20181018_100747
20181018_101901
20181018_103354
20181018_110511